כל המקומות לסדנא אזלו
ברגע שתפקפק ביכולת שלך לעוף, תאבד אותה לנצח נצחים.
פיטר פן
Scroll Down

ספרות ילדים ונוער

כשהייתם ילדים הספרים שלהם היו בכל בית, היום הם מגיעים אליכם ומלמדים אתכם את סודות הכתיבה שהקסימו אתכם. הזדמנות חלומית לצאת למסע כתיבה עבור הילד הנצחי שבך ועבור הילד שלך! נבחרת חד-פעמית של אחד-עשר מאסטרים בתחומם:

* שישה סופרים!
* שלושה מאיירים!
* עורכת-מתרגמת אחת!
* פסיכולגית ילדים מומחית אחת!

קורס ייחודי לכתיבת ספרי ילדים ונוער | סדרה של עשרה מפגשים "און-ליין"שיקנו לך כלים וידע מקצועיים,יחודיים ומדויקיםלכתיבת ספרעבור ילדים.

בכל חמישי ב19:00 בערב | אורך המפגשים כשעתיים | הם יערכו און-ליין ויכללו: היכרות עם הסופר/ת, הרצאה, לימוד, התנסויות, תרגול – ושיעורי בית עליהם יתקבל משוב במייל חוזר.

* הקורס מוכר בקרן השתלמות בשנת שבתון.
* הקורס מוקלט וניתן בעת הצורך למשתתפי הקורס לצפייה חוזרת.

הרצאת בונוס: כל מה שצריך לדעת על הוצאת ספר ילדים לאור – שלבי ההוצאה לאור, הפקת ספר בהוצאה עצמית, שיווק הספר ועוד.

תאריך הקורס:
2.6.2022 ועד 4.8.2022

מחיר הקורס:
2,500 שקלים (ניתן לפרוס לתשלומים)

**נותרו מקומות אחרונים!**

הנבחרת

יהודה אטלס

סופר, מתרגם ועיתונאי ישראלי, זוכה פרס מפעל חיים לספרות ילדים מטעם המרכז הישראלי לחדשנות בחינוך. כתב מעל 33 ספרים לילדים ביניהם "הילד הזה הוא אני". זכה בפרס היצירה למתרגמים ובפרס ראש הממשלה לסופרים עבריים.
צילום: רונית שני

גלילה רון פדר עמית

סופרת. למאות ספריה, רובם לילדים ולבני נוער, יש כבר דור קוראים שלישי. ספריה המוכרים ביותר: אל עצמי, סידרת ג'ינג'י, סדרת מנהרת הזמן, נאדיה ועוד.
צילום: דן פורגס

אפרים סידון | דני קרמן

אפרים סידון הוא חתן פרס ביאליק לספרות וזוכה פרס מפעל חיים ע"ש דבורה עומר לספרות ילדים ופרס אסייטג' הבינלאומי להצגות ילדים. דני קרמן אייר למעלה מ-500 ספרים והוא זוכה בפרס גוטמן לאיור ובעיטור אנדרסן הבינלאומי לספרות ילדים.

עטרה אופק

עורכת ומתרגמת ותיקה למיטב הוצאות הספרים, בעיקר של ספרי ילדים, ומבקרת ספרות (כיום בבלוג "המתלהבת"). ינקה את האהבה והמסירות לתחום מהוריה בינה ואוריאל אופק, שהקדישו את חייהם לספרות ילדים. מרצה על ענייני לשון וספרות ילדים ומלווה תהליכי כתיבה.
צילום: אבי שווייצר

גלית דהן קרליבך

סופרת, פובליציסטית ומלמדת כתיבה. נולדה בשדרות ומתגוררת בירושלים, אבל זה לא עוצר בעדה לצאת לשלל הרפתקאות, על המפה ומעבר לה. כותבת למבוגרים ולנוער, וספרה "ערפילאה" זכה בפרס אקו"ם לעידוד היצירה בספרות ילדים. כלת פרס ראש הממשלה.

נתי בית

"בית הוא כנראה החרזן העכשווי הטוב ביותר בנמצא. הפרוזה שלו מלאת תנופה, עניין, דרמה, משחק והפתעות, וכל אלו נמסרים בחסותה של חריזה מעולה, ללא רבב, שמניעה קדימה את הסיפור באופן טבעי כל כך, נקי ממש, לכל אורך הדרך." יותם שווימר, עורך 'הפנקס', יולי 2021.
צילום: ליאור צור

דנה אלעזר הלוי

מחברת הסדרה המצליחה "שליחות חשאית" ("מבצע מנהטן" וכל המשכיו), וסדרת ספרי הילדים "אור נגד פז". זוכת פרס דבורה עומר, ומרצה באוניברסיטת תל אביב לעריכת פרוזה וספרי ילדים.

שרון צונץ

MA, פסיכולוגית חינוכית מומחית ומדריכה, מרצה להורים וצוותי חינוך; בעלת קליניקה פרטית לאבחון וטיפול בילדים, מתבגרים והורים; כתבה מספר מאמרים בנושא הורות; משתתפת קבועה בתכניות טלוויזיה שונות ('החיים הסודיים של בני4', 'אסיפת הורים' ועוד). המציאה משחקי ילדים המאפשרים זמן איכות משותף.

אבי בלייר

אייר ספרי ילדים, אנימטור בכיר, מעצב דמויות, צייר סטוריבורדים ומרצה לאנימציה. בין היתר אייר אבי את ספריו האחרונים של ינץ לוי ״כשסבא אליהו היה קטן״ ו״הנסיכה אביגיל ובית החרושת לרגשות״. כמו כן השתתף אבי בסרטו האחרון של ארי פולמן ״איפה אנה פרנק״, ושימש כבמאי אנימציה לסרטו של אבי נשר ״פלאות״.

איה גורדון נוי

איירה עשרות ספרים שזכו לשבחים ועיטורים בארץ ובעולם. איוריה לספרים ״נונה קוראת מחשבות״ והספר ״בדיוק כמו שרציתי״ זכו לביקורות נלהבות ותורגמו לשפות רבות בעולם. כמו כן איוריה מלווים הוצאות מחודשות של כמה מהקלסיקות של ספרות הילדים, למשל ״מעשה בילדה בודדה״ של מרים ילן שטקליס, ״אמבטיה לשבתיה״ ו״לאן לאן לגן״ של ע.הלל, וכן ״שיר הא׳ ב׳״ שכתבה נעמי שמר. הספר אף זכה בציון לשבח של מוזיאון ישראל לאיור ספרי ילדים.
צילום: דנה טל שגב

המפגשים

הצירוף "ילדים ונוער" מוכר ומקובל מאוד, למשל ברשימות רבי מכר בעיתונים. אבל האם "איה פלוטו" ו"משחקי הרעב" באמת מיועדים לאותו קהל? במהלך המפגש נלמד להבדיל בין הצרכים הספרותיים השונים של פעוטות, ילדי בית הספר היסודי ובני נוער, ואת הדרכים לפנות אל כל אחת מן הקבוצות ולעודד אצלה את חדוות הקריאה.

עצות צנועות לכתיבת ספר ילדים. כלים וידע מתוך מסע של 40 שנה אל המילים הכתובות עבור ילדים. נענה על השאלה האם ניתן לכתוב לכל ילד, ולא משנה מאיזה רקע הגיע. מ"ילדים בסיכון" דרך "ילדים מבית טוב" ועד "ילדי שמנת"? ואם כן, כיצד עושים זאת?

צילום: רונית שני

אפרים סידון מדבר על יסודות הכתיבה לילדים שבה הוא עוסק ובראשם: מציאות, דמיון, חריזה והומור. דני קרמן מדבר על ההבדל בין קריאת טקסט לקריאת תמונה ועל תהליך יצירתו של המאייר, מהרגע שבו הוא מקבל את הטקסט מהמחבר – ועד לאיור השלם.

ננתח יצירות לילדים שנכתבו בחרוזים ונלמד מהן על המשקלים השונים, על החרוזים למיניהם, נלמד להבדיל בין חרוז טוב לחרוז לא מדויק. נבדוק, לאילו סוגות בתוך ספרות ילדים מתאימה הכתיבה בחרוזים. ניגע קלות בקומפוזיציה של היצירות המוצלחות.

צילום: ליאור צור

האם כתיבה לבני נוער שונה מכתיבה למבוגרים? בהחלט. אבל לא באופי החינוכי, כמו שרבים חושבים, אלא באחריות. ומה אופיה של אחריות זו ואיך היא לא מזיקה למהות הספרותית?

צילום: דן פורגס

אין חוקים לאיך כן לכתוב ספר ילדים, כי תמיד אפשר ומותר להמציא את הגלגל מחדש. אבל ספרות לגיל הרך היא שער הכּניסה של הילד לעולם הספרות, ולכן יש כמה דברים בסיסיים שכדאי מאוד להכיר ולהימנע מהם לפני שניגשים למלאכה החשובה הזאת.

צילום: אבי שווייצר

אין מראה מלבב מילד שראשו תקוע בתוך ספר ושאינו מגיב לסביבה. במפגש נספר כיצד הקריאה מלמדת להתמודד עם בעיות חברתיות, כיצד ניתן להשיג ריכוז בעולם מהיר ושטחי ונפתח שערים לעולמות קסומים ונפלאים בהם הילדים יכולים לשוטט כאוות נפשם.

ראשית דבר: לאיזה גילים מיועד הספר? דבר שמשפיע על לתהליך עיצוב הדמויות, בחירת הסיגנון, העולם שבו הדמויות חיות ופועלות. תהליך האיור עצמו: שלב הסקיצות שבו עצם אנחנו מנסים להבין מהי הצורה הנכונה ביותר לצייר את האיור על מנת לקבל את האפקט הרגשי הנכון ביותר לסיפור. גימור וצבע. מהי הטכניקה הנכונה ביותר לאייר את הסקיצות. סיום: נקודות טכניות שחשוב לדעת לפני שמגיעים לדפוס.

לכל מאייר סגנון איור יחודי משלו. עד עכשיו כתבתם את הטקסט לבדכם, ולפתע מצמידים לכם שותף ליצירה. קולו של המאייר ישפיע רבות על חווית הקריאה בסיפור שאתם כתבתם. הדבר מוקצן עוד יותר בספרים לילדים בגיל טרום קריאה. לכן יש חשיבות רבה לכותב להחשף למגוון מאיירים ולהבין את העולם הויזואלי שכל אחד מהם יכול לייצר עבורו.

צילום: דנה טל שגב

יש המון סיבות מדוע ילדים כל-כך אוהבים סיפורים, ויש המון סיבות למה כדאי לנו לכתוב נכון, מעניין, סוחף, עם דילמות, ערכים, מוסר, עוררות רגשית ועוד. בחווית קריאה נעימה מקבלים התקרבות וחיזוק של הקשר בין ההורה והילד; התמודדות עם קשיים (שינה, אוכל, גבולות ועוד); מגע נעים שמשחרר את הורמוני האהבה; פיתוח עולם הדימויים של הילד, למידה על מערכות יחסים, על התנהלות בעולם ועוד. ספרי ילדים טובים מציעים שפע של אפשרויות לדיאלוג ולחידוד ההבנה הקוגניטיבית; סיפור לפני השינה מסייע לילד לפתח את הדמיון ולבחור לעצמו "חלומות טובים" לשנת הלילה הנוכחית. במפגש נדבר על עוצמת הביבליותרפיה שחשוב לקחת בחשבון בעת כתיבת ספר ילדים, גם בחלוקה לפי גילים.

פרטים נוספים?

השאירו לנו פרטים ונציגתנו תחזור אליכם בהקדם.


    נגישות