מה שטוב במילים פשוטות - הן אינן יכולות להטעות.ז'וזה סאראמאגו
בגוף ראשון
קורס כתיבה "בגוף ראשון" | סדרה של 5 מפגשים "און-ליין" שיעניקו לך כלים וידע מעשיים לכתוב את עצמך בגוף ראשון ועל עצמך בגוף ראשון, בקולך הפנימי והאישי. לתת למילים הכתובות שלך לנבוע מתוך עצמך בטבעיות ולעמוד במלוא עוצמתן בקדמת הבמה, עבור כל מטרה ובכל פורמט.
מי את/ה? על מה את/ה חושב/ת? מה הדעה שלך והאם היא תשנה משהו למישהו? רוצה להזיז הרים באמצעות מחשבות, רעיונות, אג'נדות? רוצה להביא את עצמך לקידמת הבמה? רוצה פשוט לרגש כשאת/ה כותב/ת? שיבחינו במה שיש לך להגיד לעולם. הכנו עבורך כלים מעשיים לכתיבה בגוף ראשון. הקורס היחיד מסוגו בארץ המביא 5 מומחים יחד לקורס אחד ומקיף.
כדי שיקשיבו לך וישמעו אותך מתוך עולם שלם כותבות וכותבים בכל הפלטפורמות – את/ה צריך את הכלים הנכונים לעשות זאת ואת האנשים הנכונים ללמוד מהם: דנה ספקטור, עומר ברק, רן שריג, מרסל מוסרי, עמיחי שלו. זה הזמן להוציא את עצמך מחוץ לעצמך. זה המקום לבוא עם סיפורים אמיתיים. זו הפלטפורמה להבין איך לעשות זאת נכון – האם בבלוג, מאמר, כתיבה אקדמית, סיפור טוב, טור, עמוד פייסבוק ועוד.
מבנה הקורס:
אורך המפגשים כשעתיים – אשר יערכו "און-ליין".
השיעורים יועברו בשידור חי.
חלק ראשון: הרצאה ולימוד – כשעה ורבע, נטמיע כלים וידע כל סופר/ת והנושא הייחודי שלו עד לכדי בניית ארגז כלים שלם להבנת הז'אנר.
חלק שני: שאלות פתחות מול המרצה – כארבעים דקות, סבב שאלות בלייב עם מצלמות ומיקרופונים פתוחים + שאלות מהצ'אט. מלבד שאלות המתייחסות להבנה עמוקה יותר של התוכן הנלמד, אנחנו ממליצים בשלב זה לדייק את השאלה לסופר/ת כך שתשובתם תטיב עם הכתיבה שלכם גם מעבר לקורס – במסע האישי שלך אל הספר שלך.
חלק שלישי: 5-10 דק, תרגיל כתיבה הביתה שמטרתו להטמיע עקרון או כמה עקרונות אשר נלמדו בשיעור.
הקורס מוקלט (לזמן מוגבל) וניתן בעת הצורך למשתתפי הקורס לצפייה חוזרת.
תאריך הקורס: 13.11.2023 ועד 12.12.2023 (ארבעה ימי שני ומפגש סיום ביום שלישי)
שעות: 19:00 עד 21:00
מחיר: 500 שקלים! (ניתן לפרוס לתשלומים)
**מקומות אחרונים!**
הנבחרת
המפגשים
אמנם לכל כתיבה (מאמר, פרוזה, שירה) יש את החוקים שלה, אבל יש מספר חוקים "אוניברסליים", שלרוב באים לידי ביטוי בכתיבת מאמרים או כתיבה אקדמית, אם כי לא נעדרים לגמרי גם מכתיבה יצירתית. לרוב מדובר בפולשים עוינים ממדיומים אחרים כמו טלוויזיה. הלכה למעשה, הם "עשבים שוטים" שרצוי מאוד שננכש מהכתיבה שלנו, קודם כל על ידי הבנה תיאורטית שלהם, אחר כך על ידי ההפנמה והיישום בפועל.
האם יש הבדל בין כתיבת פוסט לכתיבת ספרות? בהחלט. מהו? מתי טקסט הופך לפרוזה? ואיך עושים זאת? מה הופך כותבת לסופרת? וכיצד מונעים "ממחיאות הכפיים הווירטואליות" להפריע ליצירת האמנות. ומה אם אפשר לכתוב אוטוביוגרפיה בחלקים ולפרסם אותה לאורך שנים? על מסלולי כתיבה וחשיפה אלטרנטיביים.
אי פעם הסתובבתם עם השאלה – וברור שהסתובבתם איתה, אל תשקרו – מה היה קורה אם היו עושים מהחיים שלי ספר או סרט? בשיעור הזה בדיוק אנחנו נענה עליה, וגם נסביר איך עושים את זה. אחרי שהפך את החיים האישיים שלו לספר, סרט, טור ובקרוב גם המחזמר, נגלה ביחד מהם שלושת המרכיבים שיהפכו כל אחד לגיבור, למה החיים של כולנו מעניינים מספיק ואיך הופכים את עצמנו לגיבור הראשי של כל דבר.
אישה כותבת, אדם כותב, מעצימה את אחיזתה בחייה תוך שהיא משוטטת במרחב שבין הפנטזיה למציאות, טיול פנימי וחיצוני לצד החיים עצמם. הכוח הגלום במילים הכתובות מצוי בהפיכת חוסר שביעות הרצון להשלמה עם ההתרחשויות. הפומביות של הדברים היא כלי אומנותי לטובת עצמיותי: פורקן, תיעוד, הבנה, קבלה, סידור מחדש של החיים – והכול באמצעות כתיבה.
איך מקלפים מעלינו שכבות של שקר ועומדים חשופים אל מול עוצמת המציאות המגלה את עצמה עם תנועת המילים. איך לתת למילים הכתובות להוביל אותך אל צמתי הדרכים בנפש – ומשם לזהות את הפניה הנכונה לך ולהתמיד ללכת. המילים והשביל הנוצר מעצמו.